ITP DRF Rejsepartnere  
 
 
CORONAerhvervbook selvgrupperfritidfør afrejseom oskontaktnyheder
 
 
 CORONA
 

Information CORONA ½ COVID-19

Det er den rejsendes eget ansvar at være forberedt til forretningsrejsen.

Forbered dig bedst muligt til "DEN NYE NORMAL" og rejs med omtanke!

Der er mange spørgsmål omkring kommende rejser og Coronavirus, hvilket vi har fuld forståelse for. Vi har derfor samlet hovedregler og rettigheder her i kort form, og hvad det er I skal tage hensyn til 

i forhold til lovgivningen:

 

Flight Only

 

Hvis du selv vælger at annullere rejsen har du som udgangspunkt  ingen rettigheder til refundering udover hvad reglerne for din billet tilskriver.

 

Aflyser flyselskabet kan man få billetten refunderet, men der ydes ingen erstatninger for eventuelle andre ydelser som er bestilt særskilt, f. eks. hotel.

 

I henhold til EU-forordning EU261//2004 skal flyselskaber tilbyde refundering eller ombooking efter passagerens eget valg i tilfælde af aflyste flyafgange. Refunderinger skal i teorien finde sted senest syv dage efter, at der bliver anmodet om det.

 

Dette er ikke muligt at gennemføre i praksis under den igangværende Corona krise. For det første er der en enorm sagspukkel, som det vil tage måneder at komme til bunds i og derudover har ikke alle flyselskaber adgang til likvide midler til at imødekomme et stort antal anmodninger om refundering i løbet af en periode, hvor der ikke samtidig er indtægter.

Pakkerejser

 

Disse skal håndteres i forhold til pakkerejseloven samt særloven om Rejsegarantifonden i forbindelse med Corona l Covid-19.

Hæveretten

 

Når I har købt en pakkerejse hos os, så er I beskyttet af Loven om Pakkerejser, se hele loven her.

 

Det forudsætter, at Udenrigsministeriet i deres rejsevejledninger hæver "trusselsniveauet" for en given destination til "Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser". Er dette niveau inden for de sidste 14 dage før afgang, på et højere niveau end da I bestilte rejser, så har man retten til at hæve rejsen.

Det er udelukkende informationer og fakta på Udenrigsministeriets hjemmeside vi skal forholde os til, og ikke dagspressen og andres mavefornemmelser.

Ændring  af rejsemål

 

Udenrigsministeriet, dig som rejsende og vi som rejsearrangør, ønsker naturligvis ikke at sende danskere ud til steder, hvor de kan blive smittede og dermed bringe virussen til Danmark. Denne skrivelse skal derfor læses som en vejledning i forhold til lovgivningen, rettigheder og økonomi.

 

Har I ikke retten til at hæve jeres rejse, men ønsker selv at gøre det, så er det de almindelige regler for afbestilling der gælder, også selvom det efterfølgende bliver frarådet at rejse til destinationen.

 

Ønsker I at ændre destinationen eller udskyde rejsen, så kontakt os og vi vil være så behjælpelige som muligt. Dog inden for det råderum, som lovgivningen og vores underleverandører tillader os det.

Der er gode råd på Sundhedsstyrelsens hjemmeside via dette Link.

 
 
Copyright © 2010 TopRejser
All Rights Reserved.
Top Rejser A/S, Gåskærgade 42, 6100 Haderslev, DK-Denmark | rejser@top-rejser.dk
CVR 1520 0790 | Cookies på toprejser.dk/cookies
REJSEGARANTIFONDEN
Medlem nr. 57